La Liceu Big Band és un projecte per formar els estudiants del Conservatori del Liceu i cada cicle té una durada de dos anys. Per això, els concerts com el d’aquest matí són bianuals, cada vegada amb nous alumnes. El d’aquest diumenge ha marcat el final de l’últim cicle i, a més, ha servit per inaugurar aquesta edició del Festival Internacional de Jazz que se celebra a Barcelona, que arriba a la 46a edició.

La programació d’enguany del festival preveu concerts amb grans figures com John Legend o Diana Krall, o grups com La Locomotora Negra i Gema 4. A més, també hi haurà els cicles Nits de Harlem i classes magistrals per als qui vulguin perfeccionar la tècnica.

Per gaudir de tots aquests espectacles musicals, el festival ofereix dos tipus d’abonaments: un de 75 euros, que inclou vuit concerts protagonitzats per l’artista Chucho Valdés; i un altre de 90 euros, amb nou concerts, entre els quals destaca la figura de Wayne Shorter. També hi haurà classes, “jams” i concerts del Conservatori del Liceu, a més de concerts infantils per a què els més petits s’introdueixin en aquest art.