‘Les aventures de Tintín. El secret de l’Unicorn’està dirigida per Steven Spielberg i narra les aventures de Tintín després de comprar la maqueta d’un vaixell, l’Unicorn, que desperta l’interès inusual d’uns individus per adquirir-lo. El film s’estrenarà doblat en català aquest divendres, 28 d’octubre, amb 24 còpies, 13 de 35 mil·límetres i 11 de digitals 3D.

L’estrena en català de Tintín arriba després que la Generalitat arribés a un acord amb les “majors” per doblar cinema en català. El pacte preveu doblar 25 grans produccions de Hollywood (com ara Tintín) al català. Això podria fer que l’any 2017 s’arribés al 35% de la quota de pantalla.

Però en un futur immediat, el 2012, es veurà notablement incrementada l’oferta de cinema exhibit en català. En total, l’any que ve es projectaran 25 films doblats al català i el nombre de sales on es podran veure arribarà a les 50. Això suposa un increment de 20 produccions doblades a la nostra llengua. Així mateix, el nombre de còpies de les pel·lícules exhibides en català passarà de 74 l’any 2010 a 625, 25 còpies per títol. També s’ampliarà de mitja dotzena a 50 el nombre de sales on poder veure aquestes pel·lícules.