La Pedrera ha fet un pas més per modernitzar-se i deixar bocabadats els visitants. Es pretén que els turistes vagin més enllà d’observar l’obra arquitectònica. Per això s’han introduït unes novetats que fan que l‘experiència sigui més intensa. Només entrar a l’edifici el visitant es troba amb el pati de Provença, situat a la planta baixa. Aquí hi veu una instal·lació de llum dinàmica que representa una ala d’insecte que sembla que cobri vida. Es vol simular que l’ala està bategant i això s’aconsegueix amb diversos focus en moviment.

La Pedrera escales

A la part alta de l’edifici, a les golfes, s’ha incorporat un sistema d’il·luminació que millora la visió de l’espai. D’aquesta manera es poden observar petits detalls, com les petxines que es formen a partir d’una determinada disposició dels arcs. La intenció és que el turista pugui observar un gran esquelet de rèptil. En el mateix espai es mostra un audiovisual en què es barregen imatges de La Pedrera amb imatges de la natura. Hi ha un segon video on es relata a través d’una visió fantàstica l’origen natural de l’edifici.

Al llarg de les escales s’ha incorporat una nova il·luminació per destacar-ne la qualitat arquitectònica. A mesura que els visitants avancen per aquest espai poden veure imatges projectades i fixar-se en detalls que hi ha al sostre i els forjats de l’edifici.

Les xemeneies de La Pedrera prenen vida

Les xemeneies de La Pedrera ara tenen veu. Els visitants poden escoltar com reciten els poemes de Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Luis de Góngora, Jorge Luis Borges, Lord Byron i Tennyson. La sorpresa del turista és que el so que surt de l’interior és greu i profund perquè vol assemblar-se a la veu d’un gegant. La intenció de la Fundació Catalunya La Pedrera (propietària de l’edifici) és que de les xemeneis es puguin concebre com si fossin els quatre elements que formen la natura: foc, aire, terra i aigua.

Un milió de visitants l’any

Actualment La Pedrera té un milió de visitants l’any. Amb aquesta renovació de les instal·lacions es vol aconseguir que l’edifici sigui un referent en les visites gaudinianes. Totes les novetats que s’han incorporat han costat 600.000 euros. 

Un altre edifici que fa poc que va obrir les portes al públic ha estat la Casa de les Punxes de Josep Puig i Cadalfach. L’emblemàtic espai modernista va estrenar les visites l’agost de 2016. Per celebrar-ne el primer aniversari es van obrir dos espais únics. Un és el mirador que hi ha a la torre major i un espai dissenyat a principis de segle com un pis de lloguer.

 

 

Comparteix a: