Joan Vila-Grau mort
Foto: ACN

El pintor i vitraller barceloní Joan Vila-Grau ha mort als 90 anys. Vila-Grau té una dilatada trajectòria artística en què destaca com a autor dels vitralls de la Sagrada Família. A banda de l’icònic temple, la seva obra també està present en altres espais emblemàtics de la ciutat com l’Orfeó de Gràcia o l’Església Verge de la Pau.

Vila-Grau va néixer en una família d’artistes. El seu pare, el també pintor Antoni Vila Arrufat, el va instruir en la disciplina. A finals dels anys 50 es va interessar per la renovació de l’art litúrgic, així com per la millora i l’embelliment dels habitatges. Per això, va experimentar diferents disciplines, des del disseny gràfic fins als vitralls. Les seves obres es poden trobar a col·leccions de diferents continents.

Altres obres de Vila-Grau a Barcelona

A Barcelona hi ha múltiples exemples del talent de Vila-Grau. Un n’és el mosaic ceràmic a l’Edifici Delfín, al carrer de Ganduxer, 139, o el mural a la façana lateral de l’edifici de COMRàdio, al carrer de Vilana.

Foto: @Bcnsingular

Creu de Sant Jordi el 2010

Vila-Grau va fundar el grup d’artistes La Cantonada, així com la revista ‘Questions d’art’ i va escriure múltiples ressenyes i articles sobre els vitralls a Europa. El 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi com a reconeixement al seu treball artístic.

També era membre de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi de Catalunya, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i del Corpus Vitrearum Medii Aevi.

Mostres de condol a les xarxes

La família ha fet un comunicat en què ha informat de la defunció de Vila-Grau per causes naturals. Les xarxes s’han omplert de missatges de condol i reconeixement a l’artista i el seu treball.