(ACN) El quartet HalliGalli ha donat el tret de sortida aquest diumenge al migdia al cicle de concerts gratuïts DO Jazz Cat, als jardins del Palau Robert. La proposta es va posar en marxa l’any passat a porta tancada i només es va poder seguir en “streaming”, a causa de la pandèmia.

Les 200 places disponibles s’han esgotat pocs minuts després d’obrir les portes, i en alguns casos els assistents han fet més de dues hores de cua. En aquesta ocasió, malgrat el positiu per covid de la violoncel·lista Marta Roma, la formació ha mantingut el concert substituint-la per Jon Cottle i dos convidats de luxe: Andrea Motis i Joan Chamorro.

Arrenca el Festival Internacional de Jazz

El concert s’emmarca dins del 53è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que els pròxims diumenges de gener ha programat les actuacions d’Alba Armengou Quartet, de Gemma Abrié i Josep Traver i de Bratia. El director artístic del certamen, Joan Anton Cararach, ha destacat que es tracta d’un “programa molt variat i llaminer” que aplega “músics amb denominació d’origen” que demostren la “força i la bona salut del jazz a Catalunya”.

Davant l’èxit del recital d’aquest diumenge, Cararach ha recomanat a tots els que vulguin assistir als concerts que ho facin “amb temps perquè l’aforament és limitat”. A més, vaticina que el cicle es mantindrà en el temps perquè els jardins del Palau Robert de Barcelona són “un lloc molt agradable”, malgrat ser principis de gener.