'Hogar' Llum BCN 2022
Imatge: Ajuntament de Barcelona

Un any més, el Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN dona l’oportunitat a les escoles d’art, disseny, arquitectura i il·luminació de Barcelona de presentar els seus projectes per obrir-los al gran públic. En aquesta 11a edició, les dues propostes premiades han estat ‘Hogar’, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), i ‘A nature’, de l’ELISAVA, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Les obres premiades plantegen dos aspectes reivindicatius a través del joc de llums i moviments que caracteritzen les propostes del festival.

En total, en aquesta edició del festival s’han presentat 16 instal·lacions artístiques d’escoles, que han exhibit els seus projectes al Parc del Centre del Poblenou.

‘Hogar’: la ciutat com a lloc de trobada

La proposta guanyadora en representació de l‘ETSAB és ‘Hogar’, en la qual han participat 19 estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya. Dirigits pels professors Carles Sala i Relja Ferusic, del Departament de Projectes Arquitectònics, han canalitzat una reivindicació dels barris de les grans ciutats com a espais càlids i propers als veïns. Posant com a exemple el Poblenou, però extrapolant-ho a la resta, l’obra, ubicada al carrer d’Espronceda, s’erigeix com a símbol reivindicatiu perquè els carrers tornin a ser espais de trobada.

‘A nature’: contra l’antropocentrisme en la natura

Dels dos equips de l’ELISAVA que han participat en el Llum BCN, els alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals han estat els altres guanyadors. ‘A nature’, instal·lada al Parc del Centre del Poblenou, qüestiona el concepte de la naturalesa plantejat per la humanitat. D’aquesta manera, critica l’ambició humana per dominar el seu entorn sense límits.

Comparteix a: