Els Guerrers de Xian van ser a Barcelona l'any 2004, al Fòrum de les Cultures: 14 escultures de fang portades expressament des de la Xina per a l'ocasió. Va ser l'últim cop que les figures van sortir del país. JAVIER SIERRA, comissari de l'exposició "A partir de aquel momento las autoridades xinas decidieron que el traslado de esos guerreros fuera del país implicaba demasiados riesgos para la integridad de las piezas." Després de la decisió, i per poder mostrar aquests geurrers al món, el govern xinès va crear unes rèpliques exactes: les que es poden veure en aquesta exposició. Construïdes per artesans que viuen a tocar del jaciment de Xian amb el mateix fang d'aquelles terres. "Després de passar per Sevilla, Madrid i Bilbao, aquestes rèpliques arriben ara a Barcelona i prenen literalment el Teatre Coliseum fins al mes de juny." "Entrar en esta exposición es como entrar en una máquina del tiempo, en un torbellino que nos llevará al año 211 antes de Cristo, en el momento en que el primer emperador de China decide enterrarse en la tumba, en el mausoleo más grande jamás construído por ningún humano protegido por 8.000 hombres de barro que tenían que velar por su seguridad en el más allá." Figures -les originals- que, després de segles enterrades, van ser descobertes recentment. L'any 1974, en plena sequera a una regió interior de la Xina, un grup de camperols van perforar un pou que va posar al descobert l'exèrcit de terracota.

Els Guerrers de Xian van ser a Barcelona l’any 2004, al Fòrum de les Cultures. Eren 14 escultures de fang portades expressament des de la Xina per a l’ocasió. Va ser l’últim cop que les figures van sortir del país, ja que des de llavors el Govern xinès en va prohibir els trasllats per preservar la integritat de les peces.

Després de la decisió, i per poder mostrar aquests guerrers al món, el Govern xinès va crear unes rèpliques exactes: les que es poden veure en aquesta exposició, ‘Terracotta army. Els Guerrers de Xian’. Figures construïdes per artesans que viuen a tocar del jaciment de Xian amb el mateix fang d’aquelles terres.

La història dels guerrers de Xian  es remunta a l’any 211 abans de Crist, moment en què el primer emperador de la Xina Qin Shi Huang va decidir que, en morir, l’havien d’enterrar en el mausoleu més gran mai no construït i protegit per 8.000 homes de fang.

Les figures van quedar cobertes de terra fins fa poc, l’any 1974, quan un grup de camperols xinesos van perforar un pou que va posar al descobert l’exèrcit de terracota.

Comparteix a: