La Galeria Jordi Barnadas està de festa. Celebra 30 anys amb una exposició col·lectiva. Va obrir portes el juny del 1992, setmanes abans dels Jocs Olímpics, al número 347 del carrer del Consell de Cent. Curiosament, al principi s’hi venien pòsters “per als turistes que començaven a venir a Barcelona”, recorda Jordi Barnadas, el seu director.

Però ben aviat es va adonar que allò no tenia futur i va decidir reorientar l’espai exposant obra d’artistes joves, principalment figurativa. “A Barcelona hi ha un abús de l’art conceptual. Vaig pensar que calia un art més refrescant i vaig buscar artistes joves del supermercat d’art”, explica el galerista.

30 anys, 30 quadres de 30 artistes

Molts dels artistes de la casa no s’han volgut perdre la inauguració, que ha omplert la galeria. La mostra col·lectiva, que es pot veure del 15 de setembre al 13 d’octubre, es nodreix de 30 quadres nous, fets expressament per a l’ocasió, de 30 artistes. Tots tenen el mateix format, 60×60, i són d’artistes que, en molts casos, fa anys que exposen a l’espai. Com en Marc Jesús, qui recorda que “em vaig presentar amb un dossier molt mal girbat i dient que havia guanyat un premi a Menorca. Primer no em van voler, però al cap d’un any vaig anar a ARCO i el Jordi em va mirar amb uns altres ulls”.

Quadre de Marc Jesús

Pedro García Villegas confessa que “vaig començar en això de l’art amb una edat i la Barnadas va ser la segona galeria que em va proposar una exposició individual. Estic content de celebrar els seus 30 anys”.