Els estudiants del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre han celebrat aquest divendres el Dia Internacional de la Dansa. Era el seu dia i ho han demostrat de la manera en què millor s’expressen: ballant. Els joves, d’entre 12 i 18 anys, han interpretat actuacions creades per ells mateixos a les portes del centre. L’acte era obert al públic.
La jornada ha estat festiva i ha estat més especial que mai perquè després de dos anys aïllats a les aules per la covid, han pogut compartir amb la ciutat un dia tan assenyalat per a ells. Es tracta de joves estudiants dels sis cursos de les especialitats de dansa contemporània, clàssica i espanyola que dediquen moltes hores a la dansa mentre també cursen els estudis reglats d’ESO i batxillerat.
En Genís és un d’aquests estudiants. Concretament, fa quart d’ESO i és estudiant de tercer curs de dansa contemporània. Ha format part d’una de les actuacions d’aquest divendres i per a ell ha estat una forma d’expressar-se. “Volíem reflectir que la dansa és entre nosaltres, volíem muntar una acció conjunta i que el públic veiés que realment la dansa és important“, ha explicat el jove ballarí en una entrevista al programa ‘Via 15’.
“La dansa també és cultura”
Tot i l’ambient alegre i distès, també ha estat una jornada reivindicativa. El sector denuncia que la dansa és “la germana petita” de la cultura i que es menysté. Per això, la directora del Conservatori Professional de Dansa, Marina Escoda, ha aprofitat el Dia Internacional de la Dansa per demanar que tingui més presència a la programació cultural. “Quan parlem de cultura la paraula dansa surt poquíssim i reivindiquem que la dansa també és cultura i que ha d’estar programada”, ha asseverat Escoda.
A tot plegat, cal afegir-hi que la dansa interessa el públic, com demostra el rècord d’assistència al Festival Dansa Metropolitana, amb més de 60.000 assistents a les 300 activitats organitzades a 12 municipis de l’àrea metropolitana, entre els quals s’hi inclou Barcelona.