De regidor de l’Ajuntament a president de la Generalitat
El faristol de Lluís Companys vol fer memòria d’aquest polític que va néixer al Tarròs l’any 1882 i va ser advocat de professió. Tota la seva activitat política va estar vinculada al republicanisme i l’obrerisme. De fet, va arribar a dirigir Esquerra Republicana de Catalunya. L’any 1917 va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Barcelona pel districte V (Raval) a les eleccions municipals de l’11 de novembre en respresentació del Partit Republicà.
L’any 1933 va ser nomenat ministre de Marina de la República i, un any més tard, es va convertir en president de la Generalitat. Amb la derrota de la Segona República (1939) va marxar a l’exili, on va ser detingut i lliurat a les autoritats franquistes que el van executar al Castell de Montjuïc l’octubre del 1940.
L’altra placa que s’ha instal·lat és la del carrer d’Aribau, 68, on va viure el comandant de l’exèrcit republicà Conrad Miret i Musté. Miret va ser dirigent de la resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial i va ser assassinat per la Gestapo a la presó de La Santé.
La col·locació d’aquests faristols informatius s’emmarquen dins dels actes de celebració de la Primavera Republicana que se celebra del 14 al 21 d’abril. És el cas del carrer que s’ha dedicat a Pepe Rubianes, a la Barceloneta, o la placa dedicada a l’anarcosindicalista Àngel Pestaña, a la rambla del Raval. A banda de la senyalització d’espais de memòria als carrers de la ciutat també hi ha programat un ampli ventall d’activitats.