Gir de guió inesperat a la llista de llibres més venuts del Sant Jordi 2023. Els autors que en un primer moment el mateix dia de la diada es va dir que havien liderat les vendes — Gemma Ruiz i La Sotana —, finalment no ho van fer per un error de recompte, segons ha avançat RAC1.

Així doncs, el llibre de ficció més venut va ser ’32 de març’, de Xavier Bosch; i el llibre de no-ficció més venut va ser ‘De la sabana a Mart’, de Xavier Sala i Martín. És el que determinen les dades de vendes recollides per Librired, la plataforma per controlar les vendes de llibres a l’estat, i les dades de la consultora GFK.

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya van fer pública una llista el mateix vespre de Sant Jordi que donava com a guanyadors a ‘Les nostres mares’, de Gemma Ruiz (en ficció), i la ‘Gran Enciclopèdia del Barça’, de La Sotana (en no-ficció).

Balanç positiu de vendes i augment de la facturació

Un cop introduïdes i processades les dades de venda a les llibreries de la setmana de Sant Jordi, el Gremi de Llibreters de Catalunya ha confirmat que enguany el creixement de la facturació ha estat d’un 7 % respecte de l’any passat, s’han venut 1,87 milions d’exemplars, amb una facturació total de 24 milions d’euros.

Els gèneres que més han crescut han estat el còmic, tant en català com en castellà, i la literatura infantil i juvenil en català. I pel que respecta a les llengües, del total de llibres venuts, el 52,2 % van ser en català i el 47,8 % en castellà.