El Museu de les Arts Decoratives, que enguany ha celebrat 80 anys d’història, es va instal·lar permanentment a Pedralbes l’any 1995 amb la voluntat d’exposar un ampli fons d’objectes reunits des de finals del segle XIX. La col·lecció exposa mobles, estris quotidians i peces de disseny industrial. La darrera exposició que es mostra a l’edifici de Pedralbes porta per títol “De l’objecte únic al disseny de producte”, una retrospectiva de l’evolució dels objectes i del disseny.

El Museu de Tèxtil i d’Indumentària reuneix una col·lecció de vestits, complements i joies així com teixits des del segle XVI. La darrera exposició abans del trasllat és “El cos vestit”, que explora la relació entre l’evolució de les societats i el seu vestuari.

En el cas del tercer espai que acull el palau, el Museu de Ceràmica, encara romandrà obert al públic fins al 3 de març.

De Pedralbes a les Glòries

El nou emplaçament d’aquest dos museus, el Disseny HUB Barcelona, és l’edifici de zinc gris, obra del taller d’Oriol Bohigas, situat a la plaça de les Glòries, al costat de la Torre Agbar. El centre, com el seu nom indica, s’ha projectat per convertir-se en un espai de trobada i promoció del disseny en diversos àmbits: espai, productes, roba i informació. A més dels dos museus que es tanquen avui, també s’hi integren el Gabinet de les Arts Gràfiques i el Museu de Ceràmica.

El Disseny HUB Barcelona  és un espai amb més de 4.000 metres quadrats que busca establir diàleg amb empreses i entitats del sector, a més d’oferir tota mena d’activitats al públic. Tot i que l’edifici ja està acabat, l’obertura s’ha prorrogat fins al 2014 degut a l’alt cost de manteniment de les instal·lacions. En conjunt, el seu patrimoni reunirà unes 70.000 peces. Amb la inauguració també es tancarà l’espai del carrer Montcada, que actualment allotja el centre de  documentació.