CAMILO TARRAZÓN, Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya "Realment està en perill el cinema. Aquesta llei significa menys pel·lícules, menys pel·lícules significa menys espectadors. Menys espectadors, sales tancades. Sales tancades, més atur." "La solució no es diuen quotes, no es diuen prohibicions, la solució es diu digitalització. És el camí, és l'eina que ens permetrà que el 100% de pantalles digitalitzades de Catalunya tinguin la versió original, la versió catalana, la versió castellana, i que cada mercat es pugui adaptar als gustos del seu públic."

El Gremi ha confirmat que esgotaran totes les mesures legals per aturar l’aplicació de la llei, i que iniciaran una campanya per informar la societat dels seus efectes. La primera acció serà una tancada general de les sales el dia 1 de febrer, que afectarà 74 cinemes i 525 pantalles de tot Catalunya. Els empresaris també han acusat la conselleria de no haver escoltat en cap moment les seves propostes.

Diuen que l’obligació de doblar o subtitular la meitat de les pel·lícules reduirà el nombre d’espectadors a les sales, i farà tancar molts cinemes.