L’associació A-FAD organitza un any més aquesta iniciativa que pretén promocionar els professionals que treballen en tallers dins la ciutat i, alhora, donar a conèixer a tots els ciutadans quina feina hi fan i què s’hi pot trobar o comprar.

L’acció cultural Tallers Oberts va néixer fa 20 anys al districte de Ciutat Vella i s’ha estès a cinc barris més de Barcelona. Enguany les sis zones que obriran les portes dels seus tallers són: el districte de Ciutat Vella (10, 11 i 12 de maig), amb 55 tallers; el barri de Poblenou (17, 18 i 19 de maig), amb 18; el Poble-sec (10, 11 i 12), amb 38; el barri del Putxet i el Farró (3, 4 i 5), amb 45; i Gràcia (4 i 5 de maig), amb 40 tallers oberts.

Vist el gran èxit d’anys anteriors, l’A-FAD espera que unes 60.000 persones visitin els tallers en els tres caps de setmana que estaran oberts, una experiència que no té fins comercials, sinó culturals i que serveix també per afavorir la venda d’obres dels artistes que hi participen.

En aquest quarta edició, molts tallers han organitzat activitats per atreure el públic adolescent i jove i tindran les portes identificades amb el cartell que s’ha editat per a cada districte, un plànol i la ubicació de cada establiment, perquè els visitants puguin fer un recorregut i visitar tots els espais. A més, tots els barris tindran una activitat personalitzada per fer més visible aquesta acció cultural. Per exemple, Gràcia organitzarà un mercat d’art, el Putxet penjarà pintures als balcons, el Poblenou organitzarà rutes en bicicleta per fer més còmodes les visites als tallers i. el Poble -sec.  crearà una ruta de tapes que promocionaran els creadors.

D’altra banda i coincidint amb aquest mes de maig de tallers oberts, a la seu del FAD s’organitza “Síntesis 2013”, una exposició col·lectiva de 29 artistes que obren les  portes i que s’han seleccionat entre un centenar de propostes, juntament amb set creadors alemanys de la ciutat de Munic.