En un primer moment pot semblar el mateix... però no ho és. Per primera vegada el musical 'Rent' es cantarà en català i no en l'idioma original, l'anglès. DANIEL ANGLÈS director "Per nosaltres és molt important ser precisos i acurats amb això i la traducció l'estem fent conjuntament el Marc Gómez i jo i estem cuidant molt la part formal, que és molt important, perquè Jonathan Larson va escriure el musical pràcticament tot rimat en rima consonant i volem mantenir aquesta forma, perquè igual que Shakespeare quan escrivia en vers això crea "una manera de" doncs en el musical més encara perquè al final és vers posat damunt la música". En compta-gotes el director, que ja havia fet d'actor en la representació de 1999 a Barcelona, va donant a conèixer novetats de l'obra. Aquestes seran les quinze persones que posaran cara als personatges Mark Cohen, Roger Davis o Mimi Márquez. VÍCTOR ARBELO actor "Parla d'aquesta generació que va viure i que a més a més va passar l'època dels 90, però que ara actualment segueix actual i ara a més hi ha molta gent jove amb molts problemes econòmics que ha acabat d'estudiar i no té feina, una generació on hi ha molta gent que viu al carrer, i això és molt vigent i crec que farà que empatitzi molt amb els espectadors que vinguin a veuren's". El que encara és un misteri és el lloc on es representarà l'obra. De moment, només se sap que serà un lloc que surt del circuit habitual de teatres i que tindrà capacitat per a 900 persones. La data d'estrena, el 26 de gener, quan faci 20 anys de l'aniversari de la primera representació a Nova York, just el dia després de la mort del seu autor, Jonathan Larson.

El musical ‘Rent’, de Jonathan Larson, es va estrenar el 26 de gener de 1996 a Nova York i va guanyar, entre d’altres, el Premi Pulitzer. Es va estrenar a Barcelona fa 17 anys i, per primera vegada, el 26 de gener de 2016 s’estrenarà en català.

El director Daniel Anglès afirma que el muntatge és una “celebració de la vida a través de la proximitat de la mort” en un època en què “la sida era una malaltia sense cura”. Segons ha dit, “es recupera el tòpic del ‘carpe diem’, de viure l’instant i d’estimar per damunt de totes les coses el sexe que tingui cadascú”. La funció passa a Nova York a principis dels 90 i es tracta com un clàssic, s’ha respectat l’època i el lloc del text original.

L’espai on es durà a terme el muntatge encara no s’ha anunciat, però com ha avançat Anglès hi cabran 900 localitats. “És un lloc amb molta força i no és un espai que estigui en el circuit teatral convencional”. En faran 40 funcions i acabaran a finals de març.

Al càsting s’hi ha presentat 400 persones d’arreu del país i se n’han escollit 17.