Són plaques de sostre de més de 600 anys d'història, elements decoratius que a l'edat mitjana es col·locaven entre les bigues de fusta. Avui s'han pogut visitar per darrera vegada al que fins ara era el seu emplaçament habitual. MARI CARMEN PÉREZ "Com que no hi havíem estat mai em pensava que no ho podria tornar a veure tenia molt d'interès, a part de les peces de ceràmica que potser les podria veure en un altre lloc, volia veure el què era el palau." JOSE LUÍS IGLESIAS "Han venido los amigos de fuera y querían verlo también. Pues aprovechamos el día y pasamos un ratito aquí." L'espai ha acollit avui 615 persones, una xifra molt diferent a la d'altres dies. Ahir, per exemple, n'hi van passar 150. MARÍA JOSÉ HERRERO Parece que era el último día que abren el museo y luego será trasladado así que hemos querido aprovechar la oportunidad y nos parece precioso." Les peces es començaran a embalar a partir del mes vinent i al juny es traslladaran al DHUB. CLARA ALIAGUILLA: "En aquest edifici compartirà espai amb tres museus més: el de les Arts Decoratives, el de la Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques. També s'hi traslladarà la seu del Foment de les Arts Decoratives." L'objectiu és convertir l'espai en un centre de referència per al disseny en un entorn que encara està pendent de diverses transformacions. La construcció del nou mercat dels encants continua avançant i s'espera que entri en funcionament a l'estiu. També hi ha d'haver canvis a la plaça. Si es compleix el calendari previst, les obres començaran al mes de novembre i s'allargaran com a mínim fins al 2018.

El Museu de Ceràmica va fundar-se el 1966 i des de 1990 que s’ubicava al Palau Reial de Pedralbes i disposa d’una col·lecció amb les obres més significatives de ceràmica espanyola que sobresurten per la seva singularitat i valor artístic. Aquest patrimoni ceràmic és fruit de la preservació de les restes arqueològiques i del col·leccionisme de la societat civil. Destaquen per exemple, les peces medievals del període almohade,  les vaixelles i rajoles policromes del Segle d’Or o els exemplars d’època rococó de l’Alcorà entre altres creacions d’artistes contemporanis.

El trasllat de la col·lecció de ceràmica al nou edifici de la plaça de les Glòries comporta grans millores pel que fa als espais i mitjans per a la conservació i restauració de les peces. Prop de 70.000 objectes que constitueixen el fons patrimonial de les col·leccions que es traslladaran a partir d’aquest dilluns a la nova seu de la plaça de les Glòries. El nou edifici compta amb 2.000 metres quadrats de sales de reserva, 3.500 metres quadrats d’exhibició permanent, i més de 3.000 d’exposició  temporal, d’acord amb les exigències museogràfiques actuals.

El Museu del Disseny que integrarà les col·leccions de quatre museus de Barcelona-: el Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques, inaugurarà les primeres exposicions permanents a la primavera del 2014. El museu oferirà a l’edifici de Glòries un nou plantejament museogràfic basat en dos eixos: la generació i difusió del coneixement de les arts decoratives i, el disseny del passat i el present amb una aposta per la innovació i experimentació en els diversos sectors de l’activitat social.