JAUME CIURANA, regidor de Cultura "Ha estat una persona que amb la seva ingent tasca de recerca, d'estudi i de divulgació ens ha ajudat a conèixer la nostra història, la nostra literatura i la nostra llengua. Sincerament crec que és una gran pèrdua per a la cultura del país i ens en resta sobretot la feina feta, les obres publicades, els estudis fets, i sobretot el mestratge".
El condol per la mort de Martí de Riquer ha arribat des de les màximes institucions lingüístiques. Des de la Reial Acadèmia de la Llengua, José Manuel Blecua ha anunciat que la bandera de l’entitat onejarà a mitja asta i se suspendrà el pròxim ple. De Riquer va ocupar la cadira H de l’acadèmia des de 1964. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha lamentat que la filologia romànica “perd un referent”.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que De Riquer “ha fet escola”. També ha subratllat que pertanyia a una “generació formidable”, la dels nascuts entre 1913 i 1914, entre els quals també hi havia Salvador Espriu. El conseller ha avançat que la Generalitat està preparant diversos actes de reconeixment del filòleg de cara a 2014, amb motiu del centenari del seu naixement. Precisament, el TNC havia programat per al maig de 2014 una comèdia de Martí de Riquer, ‘El triomf de la fonètica’.
Qui s’ha referit també a l’humanista ha estat l’editor d”Acantilado‘, Jaume Vallcorba, qui li va publicar molts títols. Assegura que el llegat més important del filòleg és “l’articulació de tota la literatura catalana medieval”.