La Carpa del Poble Espanyol ens convida a fer un viatge submarí per descobrir un gran nombre d’espècies, algunes de poc conegudes, que habiten al fons dels mars i oceans. L’exposició “Criatures submarines. Una aventura al fons del mar” permet als assistents explorar el fons marí a partir de projeccions 4K, eines interactives, espais expositius i una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual 4K.

L’objectiu d’aquesta activitat per a tots els públics és mostrar la diversitat de les espècies submarines i conscienciar de la importància de contribuir a ser més sostenibles amb el medi ambient. La instal·lació comença amb un espai expositiu en forma d’onada que ens mostra les espècies que trobem a mesura que baixem sota l’aigua, fins a arribar als 8.000 metres de profunditat. L’experiència es pot viure en primera persona a través de les ulleres de realitat virtual.

Un aquari virtual participatiu

Gràcies a la col·laboració d’Ocean 52, la mostra permet descobrir criatures gairebé desconegudes i assenyala quin n’és el grau de conservació. El mar Mediterrani representa el 0,8 % de l’aigua oceànica mundial, però hi viu el 6,4 % de la biodiversitat del planeta. Un dels espais de la carpa convida a reflexionar sobre la necessitat de reduir els residus plàstics. Són deixalles que acaben dins el mar durant anys.

Al final de la visita una pantalla gegant interactiva anima els visitants a pintar diferents espècies submarines per després veure-les projectades en un gran aquari virtual. És una proposta creada per Atlantis Virtual Reality.

El Poble Espanyol, referent cultural i d’oci

L’aventura immersiva és un projecte fruit de la col·laboració entre Layers of Reality i el Poble Espanyol. L’exposició s’emmarca dins l’objectiu del recinte de consolidar-se com un referent cultural i d’oci a Barcelona.