MANEL EIXIMENO, director de l'ONCE "El que no pot ser és que diversos aspectes educatius com pot ser la música no es poguessin realitzar de forma inclusiva, nosaltres li donem una importància total, i a part, això és una eina més de normalització de cara la societat."

El concert s’ha celebrat a l’auditori de l’ONCE amb estudiants de diferents escoles de música de Catalunya. Aquesta vegada també s’hi han afegit alumnes de la Rioja i de l’Aragó. Durant més d’una hora, s’hi han pogut sentir tot tipus d’instruments: pianos, guitarres i també bateries. Alguns fins i tot han acompanyat la peça instrumental amb la seva veu. Per al director de l’entitat, Manel Eiximeno, la música és una eina inclusiva i, per tant, cal tenir-la en compte en l’educació de qualsevol persona.

El concert Música a les Mans fa 10 anys que se celebra. Tot va començar a Salou quan un jove cec volia aprendre música i l’ONCE es va mobilitzar perquè ho pogués fer en un centre de música ordinari. Conjuntament amb la Generalitat van adaptar la metodologia d’aprenentatge a tots els centres. Les persones amb discapacitat visual llegeixen les peces musicals amb el codi Braille, les memoritzen i després les interpreten.

Als estudiants de música aquesta trobada els serveix per compartir la seva afició i conèixer gent nova. Activitats com aquesta afavoreixen a la coordinació entre els centres de música i fan que comparteixin més experiències. A banda del concert, els joves han pogut participar d’un taller de percussió a càrrec de Ryota Kataoka, un jove japonès que ha rebut diferents guardons internacionals.