Casa Àsia es traslladarà al juny a unes oficines al carrer d’Elisabets, 24, al barri del Raval de Barcelona. L’Ajuntament ha destinat aquest espai —l’antiga capella de la Casa dels Infants Orfes— a l’entitat perquè pugui desenvolupar les seves activitats. L’edifici consta de tres plantes: a la primera hi haurà una sala polivalent que acollirà actes de petit format, mentre que la segona i tercera plantes es destinaran a despatxos i oficines.

És el tercer trasllat de l’entitat des que va haver de deixar el Palau del Baró de Quadras l’any 2013. Primer es va integrar en el complex internacional del recinte de l’antic Hospital de Sant Pau i el 2018 es va instal·lar al 22@, on compartia espai amb la Comissió Nacional del Mercat de Telecomunicacions.

Un edifici protegit com a Bé d’Interès Local

La seu provisional de Casa Àsia és un edifici protegit com a Bé Cultural d’Interès Local, ubicat a la cantonada de la plaça dels Àngels, en un entorn on hi ha altres institucions com el CIDOB, MACBA, CCCB o la Fundació Institut Confuci Barcelona.

De l’edifici original, la Casa dels Infants Orfes, només en queda la capella, que ha estat rehabilitada i ha tingut diferents usos al llarg de la seva història. En el passat va ser, per exemple, la seu de l’Institut de Cultura i Biblioteques Populars i del 1988 al 2017 va ser la seu del CIDOB, el Centre d’Informació i Documentació Internacional de Barcelona.

Una cessió temporal mentre es fan les obres de la seu definitiva

La cessió d’aquest espai per part de l’Ajuntament de Barcelona és temporal, ja que l’entitat té previst traslladar-se tan aviat com s’hagin dut a terme les obres de rehabilitació dels dos pavellons del Palau de Pedralbes que s’ubiquen als dos extrems de l’entrada del recinte per l’avinguda Diagonal, i que constituiran la nova seu oficial de Casa Àsia. El projecte de rehabilitació, que anirà a càrrec del col·lectiu Brusi, guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Barcelona, es finançarà amb ajut dels fons Next Generation europeus.