Què tenen a veure King Kong i el cultiu del plàtan amb el capitalisme salvatge?
La companyia Agrupación Señor Serrano ho explica al nou muntatge ‘Kingdom’, que estrena al Teatre Lliure en el marc del Grec.
Les filmacions en temps real, marca de la casa, segueixen sent fil conductor de l’espectacle. Però no per projectar figuretes, sinó els intèrprets que la companyia reincorpora a un muntatge després d’anys sense fer-ho. O per mostrar diversos objectes que tenen pes en el discurs. Trens carregats amb plàtans, per exemple. El negoci dels plàtan impulsat per la United Fruit Company fa un segle esdevé metàfora del capitalisme. “Un producte que era totalment desconegut, ha esdevingut el rei del supermercat”, expliquen Àlex Serrano i companyia. King Kong, l’altre protagonista, simbolitza l’energia del capitalisme salvatge i el seu regnat. En cap moment no hi ha denúncia, sinó al contrari. La ironia es desprèn precisament d’un enunciat propagandístic.
Companyia cara de veure en temporada a Barcelona, Agrupación Señor Serrano té un gran prestigi internacional. Fa tres anys va rebre un Lleó de Plata a la Biennal de Venècia, i el 2016 van merèixer el Premi Ciutat de Barcelona.