(ACN) El Còmic Barcelona tornarà a ser virtual i se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de maig. El certamen, organitzat per Ficomic, inclourà taules rodones, conferències, classes magistrals i diverses entrevistes, entre les quals destaquen les de Bryan Lee O’Malley, Santiago Sequeiros i Fermín Solís. La nit de dissabte s’ha organitzat una partida de rol retransmesa per xarxes amb autors reconeguts del món de la il·lustració.

El Còmic Barcelona continua apostant per les exposicions, que es podran visitar de manera telemàtica, amb una mostra sobre la “Barcelona de les multituds” i una altra de dedicada a Antonio Altarriba. Lola Vendetta és l’autora del cartell amb una il·lustració protagonitzada pels personatges de ‘Vendetta’ lluitant contra el coronavirus.

Sota el títol Còmic Barcelona on Demand, la iniciativa cultural espera recuperar la presencialitat en la propera edició i confia a celebrar el Manga Barcelona també a la Fira de nou.

El cartell: una “Barcelona sense tòpics”

En la presentació de la propera edició a través de YouTube, els organitzadors han aprofitat per presentar el cartell, obra de Lola Vendetta, “alter ego” de l’artista Raquel Riba Rossy. Vendetta ha explicat que ha volgut representar una Barcelona “sense tòpics, amb els seus carrers, façanes i teulades” però amb els personatges del seu còmic lluitant contra el coronavirus. “He intentat representar el moment que vivim perquè el recordarem”, ha precisat.

Exposicions virtuals

El Còmic Barcelona mantindrà l’aposta per les exposicions, que en aquest cas hauran de ser virtuals i estaran obertes des de principis juliol i fins al gener de l’any que ve. Concretament, la primera de les mostres serà “Barcelona de les multituds”, comissariada per Roser Mesa i que inclourà exemples del còmic i la il·lustració a la capital catalana, des dels pioners com Bruguera, passant per la “Barcelona olímpica i reivindicativa”.

En paral·lel, n’hi haurà dues més. D’una banda, la dedicada a Antonio Altarriba, l’últim guanyador del Gran Premi del saló, que abordarà la triple dimensió de l’artista: “Antonio Altarriba i la trilogia del jo”; i la guanyadora del concurs de la Generalitat.