La Unió Matemàtica italiana ha premiat Xavier Ros amb la Medalla d’Or Guido Stampacchia. És un guardó internacional que reconeix experts de fins a 35 anys que hagin fet recerques en el camp de l’anàlisi variacional. És el primer investigador de l’estat que rep aquest premi.

El jurat ha definit Ros com a “líder mundial en el camp de les equacions en derivades parcials el·líptiques i en teoria variacional”. Alguns dels premiats anteriors són catedràtics de les universitats més prestigioses com Princeton o Colúmbia. “Per a mi és un honor ser en aquesta llista de premiats“, explica Ros a betevé.

Ros dirigeix un grup de recerca a la UB

Xavier Ros s’ha incorporat aquest curs a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB, on dirigeix el Grup de Recerca en Equacions en Derivades Parcials (EDP). Ros explica que les EDP tenen un paper central en moltes àrees de la ciència i l’enginyeria.

No és el primer guardó que rep Ros en la seva trajectòria. El 2019 va ser reconegut amb el Premi de la Fundació Princesa de Girona a la recerca científica, el Premi Antonio Valle al jove investigador de la Societat Espanyola de Matemàtica Aplicada i el Premi de Recerca José Luis Rubio de Francia de la RSME.