Ja fa dies que es va anunciar el videojoc Taxi Life, un simulador en què els jugadors fan de taxistes pels carrers de la ciutat de Barcelona. Des de la seva sortida al mercat, el joc de l’estudi Simteract ha tingut una bona acollida entre els creadors de continguts d’internet, com ara El Rubius o Ibai Llanos.

Un videojoc amb molt de “hype”

Intentem analitzar l’èxit a les xarxes d’aquest videojoc amb el nostre youtuber de capçalera, en Roc Massaguer, més conegut com a @Outconsumer. Per ell l’explicació de la febre passatgera que ha generat el videojoc es produeix per diferents raons. “Aquí es barregen diferents factors: el primer que sigui a Barcelona, en un espai que coneixem i que fa que vingui més de gust veure’l. Si fos un taxi a Shanghai, no seria tan atractiu”.

“És a més un joc petit, d’una petita companyia, una mica desconegut, i parlar d’un joc del qual no parla tothom també té més rendiment per als creadors de continguts. A més, és un format que encaixa molt bé en “streaming”, en vídeos de YouTube funciona perquè és un ‘role play’: ‘Vaig a fer de taxista per Barcelona’, i permet omplir moltes hores sense gaire esforç. Però tot això només dura una setmana, ara el joc ja estaria més cremat“.

Els creadors, captivats per Barcelona

Tot i que els desenvolupadors del videojoc, l’empresa polonesa Simteract, van pensar ambientar-lo en ciutats com Varsòvia o Berlín, finalment Barcelona va acabar guanyant la partida. Així ens ho explica el gestor de comunitats de l’empresa, Michał Szajna, “Barcelona, amb els carrers sinuosos del nucli antic i la xarxa de carrers modernistes, basada en quadrícules, és diversa, interessant i exigent. És una ciutat realment bonica, amb obres mestres arquitectòniques i monuments, i és exactament el que estàvem buscant. A més, hi vam anar i realment ens va encantar”.

El joc, a més de capbussar-nos en la ciutat, ens permet fins i tot interactuar amb els clients del taxi. Les converses poden girar al voltant de temes especialment barcelonins com ara l’arquitectura de Gaudí.

El videojoc Taxi Life encara ha d’incorporar algunes millores després de llançar-lo al mercat, però mentrestant els jugadors poden seguir fent de taxistes i crear la seva pròpia companyia. Per cert, que les carreres en aquesta Barcelona virtual poden pujar fins als 800 euros per trajecte. Un escenari que, esperem, no acabi de fer-se mai realitat.