El Plenari municipal és seguit i comentat a Twitter amb missatges que porten l'etiqueta "ple bcn". Els partits polítics hi aboquen titulars com aquests en temps real, però qualsevol usuari de la xarxa pot participar-hi i adreçar-se directament als seus representants polítics. Una quarta part dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona té compte a Twitter. S'hi connecten amb el mòbil. Durant el Ple no poden estar-hi gaire a sobre, però els seus col·laboradors escriuen i responen en el seu nom. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC "Tinc tres correus electrònics, faig anar el Facebook i faig anar el Twitter, no puc donar a l'abast. I aleshores prefereixo que la gent ho sàpiga i, quan no sóc jo qui introdueix el tweet, li posem GM, que és l'abreviació de grup municipal. Quan ho faig jo, o no hi ha res o poso JP." Al Grup Municipal de Convergència i Unió, dues de les quatre persones encarregades de la comunicació es dediquen a la web i les xarxes socials. Expliquen què fan els seus regidors i atenen les peticions i preguntes que els twitaires fan a Xavier Trias. La proposició sobre el pagament de la taxa de residus que avui han portat al Ple és fruit de les queixes que els afectats els van fer arribar mitjançant les xarxes socials. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Hi ha gent que creu que això és una eina que hem de fer servir els polítics per guanyar les eleccions. Jo crec que no és així, sinó que és una eina de contacte, per apropar-te a la gent i de rebre les seves peticions." Un mitjà de contacte amb els ciutadans, un espai de debat polític i fins i tot una finestra oberta a l'activitat diària i més personal dels regidors. Tot això és el que aporta Twitter a la política municipal, però els polítics saben que Internet no ho és tot. GUILLEM ESPRIU, regidor del PSC "La xarxa social no és la panacea d'una nova realitat. No supleix l'altra. L'únic que fa és que s'incorpora com un esforç més que tu realitzes a l'hora d'apropar-te a la societat, una societat que, com que és més diversa, ha incorporat altres mitjans perquè tu t'apropis a ella." De cara a les properes eleccions, els candidats que no tenien perfil a Twittter l'estan incorporant a la campanya. És el cas d'Alberto Fernández Díaz o de Jordi Hereu, que ja discuteix a la xarxa social amb la seva rival a les primàries, Montserrat Tura.

Els debats mensuals al ple municipal encara no tenen tanta repercussió a Twitter com els del Parlament català, però cada cop s’hi apropen més. La proporció de twitaires que hi intervenen des de fora, sense estar presents a la sessió, és més gran en el cas del consistori.

Onze dels 41 regidors de l’Ajuntament de Barcelona són a Twitter. La majoria són comptes d’ús personal on el polític explica què fa i què pensa, com qualsevol altre usuari. Alguns són veritables ciberactivistes del seu projecte polític i debaten constantment amb twitaires d’altres partits. Però els comptes a Twitter que els líders de CiU i ERC actualitzen amb l’ajut dels seus equips de col·laboradors han esdevingut la via de contacte més immediat entre la ciutadania i el grup municipal.

Els que fins ara no feien servir Twitter com a regidors sí que l’han incorporat de cara a la campanya electoral (PP) o, en el cas del PSC, per les eleccions primàries: Jordi Hereu es disputa la candidatura socialista a les properes municipals amb una rival, Montserrat Tura, que ja era una de les twitaires més actives dins el govern de la Generalitat.

@xaviertrias
des del juny de 2008
segueix 1.182 usuaris, té 2.675 seguidors
@jordiportabella
des del gener de 2011
segueix 715 usuaris, té 730 seguidors
@gespriu
des del març de 2008
segueix 97 usuaris, té 445 seguidors
@xaviflorensa
segueix 473 usuaris, té 430 seguidors
@francinavila
des del setembre de 2009
segueix 162 usuaris, té 382 seguidors
@rblasi
des de l’agost de 2008
segueix 113 usuaris, té 276 seguidors
@jciurana
des del febrer de 2010
segueix 2 usuaris, té 211 seguidors
@imoraleda
des de l’agost de 2010
segueix 165 usuaris, té 195 seguidors
@gardanuy_bcn
des de l’octubre de 2009
segueix 20 usuaris, té 129 seguidors
@gemmamumbru
des de l’abril de 2010
segueix 20 usuaris, té 119 seguidors
@estercapella
segueix 52 usuaris, té 83 seguidors