(Agències) L’associació d’empreses 22@Network BCN ha demanat aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona que es postuli per acollir l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (IA). Aquesta petició es produeix després que el Consell de Ministres ja hagi aprovat iniciar el procediment per escollir la ubicació d’aquesta nova agència, fora de Madrid.

El president de l’associació, Enric Urreta, ha destacat aquest dimarts en un comunicat la necessitat d'”aprofitar oportunitats com la present, que ofereix la possibilitat de crear sinergies entre diferents nivells de l’Administració i, especialment, vinculades als sectors innovador, de la investigació i tecnològic”. Així, ha demanat la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per “poder situar Barcelona i Catalunya en el nou mapa de la descentralització administrativa estatal”.

En aquesta línia, Urreta també ha considerat que és “essencial” que l’Ajuntament “reconegui la importància del 22@ i faci un pas endavant per continuar impulsant el projecte, postulant el districte innovador del 22@ per acollir la seu d’aquest organisme”.