Aquesta és la imatge que representarà la Festa Major del Poble-sec. Un cartell dissenyat per Blanca Pi, que va guanyar el concurs sense esperar-s’ho. Blanca Pi, guanyadora concurs cartells Poble-sec “Els concursos sempre he pensat que era molt difícil guanyar-los i mai se'm hagués passat pel cap presentar-me però aquest any vam dir, doncs mira, ho provem, i vam tenir la sort de guanyar.” El cartell està inspirat en els colors i les tradicions del barri, tot i que també té un espai per a llocs emblemàtics com El Molino o la plaça del Sortidor. Blanca Pi, guanyadora concurs cartells Poble-sec “Va ser un moment d'inspiració. Ho vam fer bastant ràpid perquè vaig tenir un moment d'aquests de dir, ho vull fer així, i va sortir bastant bé. Estic contenta del resultat.” El premi té una dotació econòmica de més de 880 euros, que la Blanca ha decidit donar a al programa Ments obertes, de la Fundació Sant Pere Claver, entitat amb la qual col·labora. Blanca Pi, guanyadora concurs cartells Poble-sec “La veritat és que és qüestió de sentiments. És un programa que sempre m'ha fet especial gràcia, no sé, suposo que pels usuaris, que els tinc especial debilitat. També els faig la revista i suposo que com que els noto més propers, cap a ells va.” L'entitat ha celebrat el triomf de la Blanca en el concurs de cartells i asseguren que el premi servirà per ampliar el nombre d'activitats de Ments obertes, un programa que fomenta l'oci inclusiu de les persones amb problemes de salut mental des de fa una dècada.

Blanca Pi, a més de ser dissenyadora gràfica i treballar al departament de comunicació de la Fundació Sant Pere Claver, també és la guanyadora de la 20a edició del concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec. L’artista reconeix que es va presentar al concurs amb poques esperances de guanyar i que el procés d’elaboració de la imatge va ser relativament senzill. “Va ser un moment d’inspiració. Ho vam fer bastant ràpid perquè vaig tenir un moment d’aquests de dir: ‘Ho vull fer així’, i va sortir bastant bé. Estic contenta del resultat”, afirma.

El cartell conté des de símbols tan característics del barri com El Molino i la font de la plaça del Sortidor, fins a referències a entitats com la centenària Coral la Palma Moderna.

El premi té una dotació econòmica de més de 880 euros, una quantitat que la dissenyadora gràfica donarà a Ments obertes. Es tracta d’un programa de la Fundació Sant Pere Claver dirigit a la inclusió de persones amb problemes de salut mental a través d’activitats d’oci.