Una noia es prepara per gravar un vídeo a l’estació de la Sagrada Família de l’L2 del metro de Barcelona i apareix una protagonista inesperada: una treballadora de la neteja. És Cesarina Adames i el vídeo de la creadora de contingut de TikTok Florci ja acumula més de 18 milions de visualitzacions. “Que em vegin netejant i que ho faig gojosament, perquè qui no treballa no menja”. Aquestes paraules i el seu somriure han fet que Adames hagi rebut milers de comentaris que aplaudeixen la seva actitud positiva.

@florcigonzi

LA AMO JAJA, me hizo el día 🫰🏽✨ ig: florcigonzi #barcelona #metro #españa

♬ Funny – Gold-Tiger

“Em van dir m’havien vist a TikTok i em vaig partir de riure”

En una entrevista al ‘bàsics’, Cesarina Adames ha explicat que es va assabentar que el vídeo amb la seva participació involuntària s’estava fent viral per una amiga: “Estava treballant i em va trucar una noia de l’església on vaig habitualment per dir-me que m’havia vist a TikTok i em vaig partir de riure. Pensava que la noia que l’havia gravat no el penjaria, però sí que ho va fer”. La repercussió del vídeo, diu, l’ha ajudat a ser optimista en un moment complicat de la seva vida per l’aniversari de la mort del seu fill.

Netejar amb sentit de l’humor: “Qui vulgui fer exercici que aixequi els peus!”

Adames treballa netejant parades del metro des de fa 10 mesos, habitualment en horari de cap de setmana. El sentit de l’humor que transmet en el vídeo també l’intenta posar per demanar als usuaris que es moguin quan ha de netejar: “Els dic: ‘Qui vulgui fer exercici que aixequi els peus!’. I després els poso nota: ‘Un 10!'”. Tot i això, no tothom és tan col·laborador, ni a l’hora de moure’s ni de no embrutar: “Crec que la gent es comporta al metro com deu fer-ho també a casa seva”, assegura.

De la República Dominicana a Espanya: “Em van dir que era el país de les roses, sense mencionar les espines”

Nascuda a la República Dominicana, Adames va arribar a Barcelona fa 10 anys per trobar feina. L’arribada, però, no va ser com s’esperava: “Em van dir que Espanya era el país de les roses, sense mencionar les espines que em trobaria”. Entre les traves, el racisme amb què denuncia haver-se topat en moltes ocasions: “Sovint m’he sentit rebutjada pel color de la meva pell, però jo contesto que la meva sang és vermella com la teva”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a