Al passatge de Graziella Pareto ningú no es queda mai amb gana. Aquí qualsevol ocasió és bona per sortir a la fresca i celebrar un aniversari o un sant: “Divendres vam tenir el berenar d’un sant; dissabte, d’un aniversari; diumenge, un altre aniversari i dilluns ens vam menjar les restes”, explica Rosa Maria Serra. És un exemple de la relació estreta que mantenen els veïns d’aquesta via sense sortida ubicada al barri del Camp de l’Arpa del Clot, entre els carrers de la Indústria, Còrsega, Independència i Sant Quintí. 

No canviaria ni per cinc pisos la casa on visc“, diu l’Ángel Marrueda, veí de la Rosa, que explica que els àpats al carrer sovint desperten la curiositat dels transeünts del carrer de la Indústria: “Alguns s’ho miren, sí. Sobretot quan traiem les taules al carrer o a les tardes, quan és ple de nens que juguen al carrer“. Aquí, els divendres és tradició de menjar conjuntament un entrepà de llom amb formatge.

L’enllumenat, el clavegueram i la pavimentació corre a càrrec dels veïns

Graziella Pareto, que pren el nom d’una soprano barcelonina de mitjans del segle XX, és un passatge privat en què els veïns es gestionen l’enllumenat, el clavegueram i la pavimentació: “A l’escriptura de la casa indica que la nostra propietat arriba fins a la meitat del passatge. Això fa que cada veí hagi fet una pavimentació diferent davant de casa“, especifica en Manuel Domènech.