L’auge del feixisme s’ha convertit en una realitat. Manifestacions ultres, atacs a la llibertat d’expressió, victòries de partits d’extrema dreta en molts països europeus… Són temps foscos per la justícia i la democràcia. Per aquest motiu, i malgrat el risc d’estar sotmesos a denúncies o amenaces, molts sectors de la cultura han reaccionat amb respostes contundents. Laura Serra i Esteve Plantada ens posen algun exemple de cada àmbit cultural.

‘Tu, calla!’

Laura Huerga i Blanca Busquets. Raig Verd, 2018

Un repàs dels casos que tenen en comú la repressió de la dissidència, la impunitat policial i la interpretació repressiva de la llei: Valtònyc, Altsasu, els presos polítics catalans, Pablo Hasél, La Insurgencia, Fariña, Strawberry, Cassandra o les portades d’El Jueves

‘Antifa’

Mark Bray. Capitán Swing, 2018

Un estudi detallat de la història de l’antifeixisme des dels seus orígens fins els nostres dies.

‘El silencio de los otros’

Almudena Carracedo i Robert Bahar, 2018
Un documental que revela la lluita silenciada de les víctimes de la dictadura de Franco, que continuen buscant justícia encara avui.

‘Una lluita constant’

Carlota Subirós. Sala Beckett. Fins al 8 de desembre.
Un espectacle que vol investigar diverses èpoques històriques buscant moments significatius de discussió col·lectiva en la lluita per transformar el món.

‘Creadors de Consciència. 40 periodistes compromesos’

Palau Robert. Fins al 10 de febrer
Un homenatge a professionals de la càmera de l’Estat espanyol que arrisquen la seva vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics.