Més de 30.000 persones han visitat el festival de jocs de taula més important de l’Estat espanyol, el Dau Barcelona aquest cap de setmana al recinte de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. D’entre les creacions disponibles al certamen destaca la sèrie d’aventures d’investigació creatives, Sherlock. Es tracta d’un joc català que s’ha publicat en 21 idiomes i que aquest any ha tingut mig milió de vendes. El Dau Barcelona compta amb 600 taules per jugar i amb la presència de 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions.

Enguany han superat els visitants de l’any passat i l’assistència, segons l’organització, ha estat un èxit. El festival ha atorgat el Premi Dau Barcelona al nord-americà Philip Orbanes, una eminència que ha dedicat tota la vida al Monopoly. L’expert va començar a jugar al Monopoly amb vuit anys amb els seus oncles i el fascinava sentir, per primer cop, que era igual de bo que ells. Uns anys més tard, quan ell ja havia creat el seu negoci de jocs de taula, va passar a formar part de la companyia nord-americana que gestionava el Monopoly. I li van proposar de ser el cap de testatge del joc perquè “tot i que sembli impossible, ningú d’allà sabia realment com jugar-hi.”

El festival vol reconèixer la feina d’editors, il·lustradors i autors

A banda de donar a conèixer les novetats dels jocs de taula, el festival té la voluntat de reconèixer la feina d’editors, d’il·lustradors i d’autors. Segons Pak Gallego, membre de l’editorial que ha publicat Sherlock, GDM Games, editar un joc significa agafar un prototip d’autor i buscar-li un il·lustrador i, a vegades, buscar-li un tema: “Quan una editorial acull una idea, a vegades, canvien la temàtica original que l’autor havia ideat perquè consideren que una altra pot encaixar millor. Un altre aspecte que també tenen en compte és la mecànica en el joc.”

En la vuitena edició del festival del joc s’hi ha trobat un espai dedicat al joc en català i uns altres destinats als més petits i a la història.

Des de les deu de la nit de dissabte fins a les vuit del matí de diumenge, en el marc de Dau de Nit, persones s’hi han aplegat en el recinte per jugar a jocs durant tota la nit.