La troballa més significativa és la localització dels soterranis interiors del baluard de Llevant (1714), una construcció feta per a la defensa de la ciutat emmurallada de Barcelona.
Les restes es concentren en poc més de 480 metres quadrats i es pot observar la superposició de les estructures del baluard de Llevant amb elements arquitectònics que, possiblement, siguin de construccions anteriors. També es pot veure el pas del principal cordó defensiu de la ciutadella militar borbònica, erigit al mateix lloc el 1716.
Nou espai per a les trenques
També a partir d’aquest dijous els visitants del Zoo poden visitar el nou espai de les trenques, que s’havia vist afectat per les obres de millora de les instal·lacions que formen el bioma de la sabana. La instal·lació, situada al costat de les girafes, consta de 140 metres quadrats.
Actualment hi ha al Zoo dues parelles de trenques, una de les quals va pondre tres ous encara que no van néixer pollets. Des del Zoo s’espera que la nova instal·lació augmenti la comoditat d’aquesta espècie i, així, tinguin unes millors condicions per reproduir-se. La trenca és un ocell que es troba en perill crític d’extinció, segons la llista vermella de les aus d’Espanya.
Es tracta d’una au migradora que es troba a Catalunya durant la primavera, en la seva època de reproducció, i que a finals d’agost marxa a Sud-àfrica per hibernar. Juntament amb les trenques es podran visitar al mateix espai dues altres espècies d’ocell: una parella de turacs violacis i una parella d’alcions de pit blau amb els tres polls nascuts aquest any.
El Zoo col·labora de forma activa en la conservació de la trenca conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.