Aquesta tarda es venien els últims petards abans d'una revetlla de Sant Joan, que, com cada any, tindrà els focs artificials com a principals protagonistes. No obstant això, s'ha d'anar amb molt de compte amb la utilització d'aquests artefactes, ja que poden provocar accidents. I és que també és una nit amb un augment important del nombre de visites als centres mèdics d'urgències. "Concretament, en una nit com la d'avui, una de cada quatre persones que visiti les àrees d'oftalmologia dels centres hospitalaris, ho farà per problemes causats pels focs artificials. Els doctors destaquen, sobretot, dues classes de danys." Si tinguéssim algun d'aquests problemes, el primer que hauríem de fer és rentar-nos els ulls amb aigua suaument, i a continuació anar a un centre mèdic amb servei d'urgències. Si el que ens passa és que ens hi ha entrat un cos estrany, el que no s'ha de fer en cap cas és tocar-nos-els, ja que podríem fer una ferida. La recomanació més important, però, és la prevenció, sobretot amb els més petits, ja que el 75 % de pacients que visiten les urgències per Sant Joan tenen menys de 15 anys.

Segons Rafael Vila, oftalmòleg de la Clínica Sagrada Família, hi ha dos tipus d’urgències oculars majoritàries la nit de Sant Joan, per cremades o per ferides. En els dos casos és aconsellable aplicar aigua de manera suau. S’ha d’actuar de la mateixa manera quan un cos estrany perfori la pell i s’introdueixi superficialment al cos. En aquest cas, també cal no tocar-se l’ull.

Els metges recomanen vigilar amb les bengales i altres petards per evitar les ferides més lleus, però recorden que també és important la supervisió d’un adult per conscienciar els infants del perill i protegir-se els ulls.