ALEJANDRO "Yo tengo alergia a la leche de vaca, al huevo y a los frutos secos." SOFÍA "A la leche de todos los animales menos la de soja." DAMIÀ "A l'ou i al prèssec." JAVIER CONTRERAS, al·lergòleg "Cuanto más informados esten los niños y sus padres van a saber reconocer mejor los momentos iniciales de las crisis. Y si éstas se producen, las van a saber tratar adecuadamente con el medicamento que necesiten, ya sea adrenalina o algun otro."
L’al·lèrgia als aliments és una alteració molt freqüent en la infància. De fet, el 7% dels nens la pateixen, o el que és el mateix, 1 de cada 25. N’hi ha de molts tipus: a la llet, als ous o fins i tot a la xocolata. Els metges asseguren que és molt important detectar aquestes al·lèrgies per prevenir i tractar les seves conseqüències.
Amb aquest objectiu, a Barcelonas s’ha presentat un projecte que pretén ensenyar a pares i nens com actuen aquestes malalties. A través de tallers presencials i en línia els expliquen què poden menjar i què no, i també què cal fer en cas de crisi. Una iniciativa impulsada per la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb el grup EDUCASMA de l’Hospital Universitario La Paz de Madrid i l’Asociación Española de Alérgicos a Alimentos y Látex. El projecte CESA, en el qual participaran 360 nens d’entre 6 i 12 anys, recorrerà 9 ciutats espanyoles.