Treballen des de les vuit del matí fins a les tres de la tarda, quatre dies a la setmana, i tenen un sou de 600 euros al mes. Fins a finals d'any, aquestes vuit persones privades de llibertat tindran un treball i aprendran l'ofici de forestal. JOSEP MARIA DUART, Centre d'Iniciatives per a la Reinserció "És un col·lectiu que ja ha fet la tercera part de la pena. Estan amb una normalitat del 100% que l'únic que volen és treballar per guanyar-se un sou i portar un sou a casa, com qualsevol de nosaltres." A en Mohamed només li queden dos mesos per sortir de la presó i assegura que aquesta a feina l'ajuda a sentir-se millor i a veure el futur amb més optimisme. MOHAMMED SARONI "Este trabajo te aporta eso porque te sientes tú mismo, que estás bien. Una vez termines de aquí puedes irte a pedir trabajo de forestal, teniendo una experiencia en este sector." El contacte amb la natura i la relació amb els companys fora de la presó els ajuda a familiaritzar-se amb l'exterior. A en Juan José, però, encara li queden dos anys per sortir i confia que aquest treball l'ajudarà a reduir la pena. JUAN JOSÉ MARTÍNEZ "Me dejarán salir antes, al estar trabajando y todo esto. Cinco, seis o siete meses, depende de como lo lleve y si no falto a trabajar." Durant els propers tres anys, altres presos de Catalunya podran accedir a aquesta feina. L'objectiu és netejar un total de 600.000 metres quadrats de sotabosc. JORDI VALMAÑA, director Cementiris de Barcelona "Crear una zona de seguretat al voltant de tot el cementiri per evitar el risc d'incendi." Cementiris de Barcelona vol estendre aquesta experiència a la resta de recintes funeraris que té a la ciutat.

Un dels objectius és que aprenguin l’ofici de forestal, perquè el dia de demà s’hi puguin dedicar. Cementiris de Barcelona vol estendre aquesta experiència a la resta de recintes funeraris que té a la ciutat.

L’acord al qual han arribat totes dues institucions implicarà que els interns en règim semiobert dels Serveis Exteriors del CIRE crearan una zona de seguretat, és a dir, una franja de terreny lliure de vegetació, al Cementiri de Collserola, amb l’objectiu d’evitar la propagació d’incendis al voltant del recinte funerari. Aquesta zona de protecció tindrà una amplada de 25 metres a comptar des del perímetre.

La biomassa que es generi de la neteja de l’arbrat serà utilitzada per l’arranjament dels parterres interiors de les agrupacions de sepultures que hi ha al cementiri.

Aquest acord tindrà una durada de tres anys i estableix que, anualment, es netejaran prop de 198.000 metres quadrats al voltant del cementiri de Collserola. Aquesta actuació suposarà una ocupació mitjana de sis interns que treballaran amb mitjans mecànics.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a