Aquestes són, probablement, les últimes imatges de bon temps que veurem en uns dies. Durant tot aquest dissabte ha lluït el sol, però ara mateix ja tenim a sobre una pertorbació que portarà pluges intenses, sobretot aquesta matinada. El temporal no s'allunyarà fins dimarts. SARAI SARROCA, meteoròloga "Les pluges arriben des de ponent, i aquí a Barcelona, serà durant la nit que cauran amb molta intensitat. Plourà amb molta intensitat, 20 litres en mitja hora i amb llamps i trons. Demà al matí també plourà, però no tant". Per això la Generalitat manté activat el nivell 2 del pla Inuncat i ha demanat molta precaució a tothom que faci activitats a l'aire lliure. JOSEP RAMON MORA, director general de Protecció Civil "La gent que tingui previst sortir al bosc a buscar bolets o a fer activitats a l'aire lliure que acomodi la seva activitat a la situació meteorològica, que és de risc i que, si no és estrictament necessari, que ho evitin." Un altre dels punts on la pluja pot duu molts i molts problemes aquest pont del Pilar és a les carreteres. Caldrà extremar la prudència en l'operació tornada, tot i que s'espera que dimarts a la tarda la pluja ja hagi remès.

Les tempestes afectaran el territori català en dues fases de diversa intensitat. La primera es preveu que comenci entre la nit d’aquest dissabte i diumenge. Protecció Civil alerta que poden caure fins a 40 litres en mitja hora de forma local, no generalitzada, tot i que l’afectació és indeteminada, és a dir, que els xàfecs poden produir-se a qualsevol punt del Principat. A més, l’aiguat anirà acompanyat de fortes ràfegues de vent.

De cara a diumenge, el temporal es concentrarà a l’extrem nord-est de Catalunya, de manera que el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà podrien ser les comarques més afectades per la primera fase del temporal.

Entre dilluns i dimarts, la tempesta podria escombrar tot el territori de nord a sud, segons Protecció Civil, amb plujes no tan intenses però més persistens, amb la consegüent acumulació d’aigua que podria arribar a més de 200 litres per metre quadrat en 24 hores.

Per això, Protecció Civil demana màxima prudència a la carretera durant els quatre dies de pont i que s’evitin els desplaçaments innecessaris en funció de les inclemències del temps. També recomana ajornar les activitats a l’aire lliure i protegir els accessos a baixos dels immobles per evitar l’acumulació d’aigua.

Divendres al migdia va activar-se el pla Inuncat davant la previsió de temps sever i aquest dissabte s’ha reunit el comitè tècnic de seguiment de risc per inundacions que valorarà i seguirà el temporal i actuarà quan sigui necessari. En la reunió han assistit els diversos cossos de seguretat i emergències, companyies de serveis bàsics com l’aigua i la llum, companyies de transports públics, com FGC i Adif, el Servei Meteorològic de Catalunya i Protecció Civil.