Els metges de l’Hospital de Sant Pau que han atès l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol asseguren que no temen per la seva vida després de l’ictus que ha patit. En una roda de premsa aquest dimarts al migdia han explicat que caldrà esperar les properes 24-48 hores per veure si l’expresident pot tenir seqüeles neurològiques que li hagin pogut afectar, per exemple, la parla. “Després de la intervenció és difícil fer una valoració exacte del seu llenguatge. això passarà en les propers hores”, ha explicat el quadre mèdic que l’atén.
Pujol es troba ingressat en observació a la unitat d’ictus de l’hospital. Segons ha explicat el doctor Alberto Lleó, del Servei de Neurologia de Sant Pau, es troba conscient, tot i que sota els efectes d’una medicació sedant, i ha pogut reconèixer els fills que l’acompanyen a l’habitació. “Amb l’ictus en els primers dies hi poden haver algunes complicacions que, de moment, no hem vist”, asseguren els metges.
Pujol podria sortir de l’hospital abans d’una setmana
Aquest dimarts se li faran més proves a Pujol per veure’n l’evolució i determinar l’abast de la lesió. El temps d’ingrés hospitalari dependrà de la seva evolució, però el quadre mèdic estima que, si no hi ha complicacions, podria rebre l’alta en un període d’entre tres i set dies.
Els metges han destacat que, en el cas de l’expresident, l’ictus es va poder diagnosticar a temps com per poder aplicar-li un tractament endovascular amb un cateterisme per via femoral. D’aquesta manera, la trombosi va poder ser eliminada per aspiració i es va poder comprovar el bon flux de l’artèria obstruïda. Els metges expliquen que en els tractaments d’ictus no hi ha limitacions d’edat, tot i que són menys freqüents en pacients d’edat avançada. En el cas de Pujol, de 92 anys, es va valorar conjuntament amb la família, el bon estat funcional i cognitiu del pacient.