Una cinquantena de famílies de Gràcia de vuit edificis diferents denuncien que un fons voltor les vol fer fora de casa. Les veïnes saben que els edificis on viuen canviaran aviat de mans i sospiten que a partir de llavors la nova propietat les obligarà, progressivament, a abandonar els immobles. Algunes llogateres ja han començat a rebre els primers burofaxos en què s’explica que no podran renovar els contractes de lloguer. El motiu, segons es concreta en el document, és que la propietat vol posar els immobles a la venda.
Els llogaters s’organitzen per no haver de marxar
Actualment els vuit blocs afectats són propietat de Madurell Martí y Cia, però, segons han esbrinat els veïns, els edificis podrien passar aviat a mans del grup inversor Palau & Manfredi. Són els immobles situats als carrers de Torrijos, 14; Providència, 128; Providència 144; Argentona, 2; Martí, 36; Martí, 38; Pare Laínez, 23 i Rovira i Trias, 1, tots a Gràcia. Els llogaters s’han organitzat i han penjat pancartes als balcons en què denuncien la situació.
Converses iniciades amb la nova propietat
Acompanyats del Sindicat d’Habitatge de Gràcia i del Sindicat de Llogateres, han redactat una carta en què demanen a la futura propietat que no els expulsi de casa. El document el van entregar al grup inversor el 23 de juliol. Segons han explicat a betevé s’hi van reunir uns 20 minuts. En la trobada les veïnes van demanar iniciar una negociació col·lectiva i la renovació de tots els contractes.
Segons el Sindicat d’Habitatge de Gràcia, que va estar present en la reunió, el grup inversor els va dir que “arribat el moment buscaria un lloc alternatiu on reallotjar els afectats“, una solució que no satisfà les famílies que viuen als vuit edificis, perquè el que realment volen és “quedar-se als pisos on viuen ara i al seu barri”. Les veïnes han anunciat per xarxes socials que lluitaran per quedar-se a casa seva.
L’Ajuntament els deriva a les oficines d’habitatge
El cas que denuncien ara els veïns de la Vila de Gràcia se suma a altres situacions que es perpetren cada cop amb més freqüència a la ciutat de Barcelona. Es tracta de conflictes entre privats, però l’Ajuntament recorda que els afectats poden dirigir-se a les oficines d’habitatge municipals per demanar assessorament.