Durant l’interrogatori, el fiscal Sánchez Ulled li ha mostrat un document en què figuren una sèrie de quantitats i on apareix el nom de Jaume Camps juntament amb “pagament 105 m Ferrovial”. Camps ha dit que no sap res d’aquest paper i ha assegurat que de Millet només havia cobrat els seus honoraris, com a advocat de l’expresident del Palau, amb la factura i el corresponent IVA.

L’exdiputat també ha assegurat que només s’havia reunit diverses vegades amb l’expresident del Palau, Fèlix Millet, i amb Pedro Buenaaventura, de la constructora, per parlar sobre les obres de reforma del Palau. Ha explicat que va fer “d’àrbitre” i de mediador entre ells per evitar un litigi pels problemes que va dur, assegura, la reforma de la façana de l’edifici. En aquest sentit, ha tret credibilitat a l’agenda de Millet en què hi han anotades altres reunions. Camps ha dit que “hi ha errors evidents” perquè algunes d’aquestes trobades, diu, no es van poder celebrar perquè ell estava al ple del Parlament o bé en reunions de juntes d’accionistes de societats en les quals actuava com a secretari. Ha negat, per exemple, haver-se reunit el 12 de febrer de 2003 amb Millet i l’extresorer de CDC, Carles Torrent, mort el 2005, i també haver-se trobat l’11 d’abril de 2005 a la cafeteria de l’Hotel Diplomàtic de Barcelona amb Millet, la seva ex mà dreta Jordi Montull i amb el llavors gerent de CDC, Germà Gordó.

Camps ha comparegut com a testimoni, malgrat que en la fase d’instrucció va estar imputat pel saqueig del Palau de la Música. La Fiscalia sosté que va ser el suposat nexe entre CDC, Ferrovial i la institució per passar les comissions. Finalment però, la seva causa es va arxivar ja que el delicte de tràfic d’influències de què se l’acusava havia prescrit.

Colom admet haver cobrat 12 milions  i mig de pessetes de Millet

En la sessió d’aquest dilluns, també ha declarat l’exdirigent del Partit per la Independència (PI), Àngel Colom, que ha admès que l’any 2000 Millet li va donar 12 milions i mig de pessetes -75.000 euros- per fer front als deutes que tenia el partit després de la seva dissolució. Ha explicat que va buscar l’ajuda de Millet perquè “era considerat per molts un mecenes de la cultura catalana” i ha assegurat que pensava que aquests diners “eren seus”.

El fiscal Sánchez Ulled li ha recordat que qui pagava el xec de Millet era La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i el concepte era “conveni de pedagogia sobre la cultura catalana en les noves migracions”. Colom ha assegurat en diverses ocasions que “no m’hi vaig fixar, només vaig mirar la xifra” perquè “va ser molt important saber que disposava d’això i anava molt bé per poder retornar els crèdits a tothom”. A la recta final de la seva declaració, ha remarcat que actualment encara està retornant aquests diners al Palau.

Millet va pagar campanyes electorals de CDC a l’Ametlla del Vallès

El primer a declarar com a testimoni ha estat l’exdirigent de CDC a l’Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, que també ha admès que el 2007 Millet li va donar 13.000 euros en efectiu per pagar actes de la campanya electoral de Convergència. Ha assegurat però que estava convençut que eren diners particulars de Millet.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a