El passeig Marítim és una de les zones on freqüentment s’instal·len els venedors a la manta. Aquest diumenge a la tarda s’hi han aplegat per desenes. Quan les patrulles s’acosten, els manters marxen, però un cop marxen els agents, tornen a estendre les mantes.

La presència reiterada de manters ha disparat les alarmes dels comerciants, sobretot els que estan a peu de platja, a tocar d’on es col·loquen els venedors ambulants. Entre els més perjudicats, les guinguetes. Segons explica un dels treballadors del Moma Beach Bar, els clients quan s’asseuen a taula ja han comprat productes que es venen a la manta i gasten menys. “Està repercutint en la facturació del bar”, afirma Gonzalo Molucas. El cambrer també assegura que la permissivitat del govern municipal ha provocat un efecte crida.

Per això, els negocis de la zona reclamen més vigilància i seguretat al Front Marítim. De fet, el patrullatge intensiu de Mossos i Policia Portuària en un altre punt del litoral, al Port Vell, ha servit per dissuadir els venedors d’instal·lar-se en un punt on es concentraven l’any passat. Els agents pentinen contínuament la zona que va des del monument a Colom fins al passeig de Joan de Borbó.