“Quan els seus pares ens van explicar el que li passava al Jordi se’ns va trencar el cor i vam decidir fer allò que millor sabem, unes postres”. Així és com els pastissers Sofia i Víctor, que tenen l’obrador La Dramerie, a Sarrià, van crear el pastís Susher, una versió de la Sacher rebatejada amb el nom de la malaltia minoritària que té el Jordi, de sis anys. La síndrome d’Usher és una malaltia genètica que ara per ara no té cura i que afecta greument la vista i l’audició i que també pot provocar problemes d’equilibri.

El pastís que han creat porta els ingredients preferits del Jordi i es pot adquirir a un preu únic de 36 € i de mida també única per a sis comensals. Part dels beneficis que s’obtinguin es donaran a la fundació Save Sight Now Europe, que contribueix a la investigació per combatre aquesta malaltia. El pastís porta una base de pa de pessic, un cruixent dels cereals que tant li agraden per esmorzar al petit Jordi, una capa de melmelada de préssec, un cremós de xocolata, una mousse també de xocolata i una última capa de glacejat de xocolata.

El Jordi va néixer sord i darrerament ha desenvolupat retinosi pigmentària, que li va reduint progressivament el camp de visió. Els metges ja han dit a la família que en l’adolescència perdrà completament la vista. Per això és tan important la investigació. “Els pares del Jordi són conscients que en cinc anys no hi ha temps material per trobar-li una cura però volen que totes les accions serveixin per donar visibilitat a la malaltia i contribuir que s’investigui”, ha explicat a betevé la Sofia, una de les dues meitats de La Dramerie.

La Dramerie és un obrador de pastissos cent per cent artesanals que es poden adquirir per encàrrec a Sarrià, al carrer de Cornet i Mas, 53. Els elaboren Sofia Janer i Víctor Gonzalo, dos pastissers que a molts els deuen resultar familiars perquè van ser concursants finalistes del programa de Televisió Espanyola ‘Masterchef’, concretament l’edició número 6.