(ACN/Redacció) L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat un 19,8 % més d’incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya el primer trimestre del 2023 en comparació a l’any anterior. De l’1 de gener al 31 de març d’enguany, l’entitat ha recollit 85 incidències, per 71 l’any passat. A la ciutat de Barcelona hi ha hagut 41 incidències, un 9,1 % més que l’any passat.
El col·lectiu d’homes gai ha estat el més afectat, amb el 49,5 % de les incidències. El col·lectiu trans, que integra homes trans, dones trans i persones no binàries, ha estat objecte del 23,2 % de les incidències registrades. En tercer lloc apareixen les incidències de tipus generalista amb el 16,8 %. Són les que pateix el col·lectiu LGTBI en general i no persones físiques concretes. També hi ha hagut un 7,4 % d’incidències sobre dones lesbianes i un 1 % a persones bisexuals.
44 incidències a Barcelona ciutat
Per distribució territorial, l’OCH indica que el major nombre d’incidències s’ha registrat a la demarcació de Barcelona, concretament 62, el 72,9 % del total. La xifra representa un augment del 9,5 % en relació amb les incidències registrades a la mateixa demarcació durant el primer trimestre del 2022. A Barcelona ciutat n’hi ha hagut 44, el 71% del total de la demarcació i un 9,1% més que l’any passat. Els districtes de Sant Martí i de Sants-Montjuic són els que més incidències han registrat.
En part, l’OCH ho atribueix al fet que des del gener presta un servei permanent de prevenció, detecció i intervenció davant de situacions de masclisme i LGTBI-fòbia a dues sales d’oci situades, cadascuna, a un d’aquests districtes.