La jornada de mobilitzacions ha començat amb la crema de neumàtics a la calçada central de l’avinguda Diagonal, a l’altura de la plaça de Pius XII, poc després de les 8.30 h. Abans de les nou, però, la circulació de l’avinguda ha estat restablerta.

Dues hores més tard, el sector educatiu estava convocat al passeig de Gràcia amb Aragó. Des d’allà, la manifestació d’ensenyament s’ha acabat unint a la marxa general convocada a la plaça de la Universitat a les 12 h. Els mestres no només protestaven contra la retallada de sou sinó també contra la política educativa de la Generalitat.

Docents, personal sanitari, empleats d’administració i serveis, així com treballadors de diversos consorcis i empreses públiques, s’han sumat a la concentració general. Els líders sindicals encapçalaven la manifestació amb una pancarta en la qual es podia llegir el lema “No a la retallada de les pensions i dels salaris. Sí als serveis públics. Que la crisi la paguin els especuladors”.

En un principi, la manifestació de tot el sector públic havia d’acabar a la plaça de Sant Jaume. Tot i això, els organitzadors han canviat finalment de rumb i s’han desplaçat fins a la Catedral, perquè el grup de manifestants de la CGT s’havia fet fort a la plaça de Sant Jaume i no deixava entrar-hi la manifestació dels sindicats majoritaris.

Pensionistes i estudiants també han participat a la marxa que, en total, ha comptat amb la presència de 70.000 persones, segons les primeres dades dels sindicats, que més tard han elevat al xifra fins als 150.000 manifestants. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació de treballadors del sector públic ha aplegat unes 30.000 persones. Xifres a banda, sembla que la protesta al carrer ha estat proporcionalment més massiva que la vaga als centres de treball.