Desenes de persones han deixat així la seva signatura en un tapís que demana la lluita en ferm contra el canvi climàtic. És la manera de recordar als dirigents mundials que Copenhaguen ha de servir per assolir un acord just i vinculant. Ho han fet dedicant 350 minuts demanant justícia contra l'escalfament global. JAUME GRAU portaveu de la campanya 'El clima no està en venda' El 350 és el número simbòlic perquè és la concentració de diòxid de carboni que es considera que és el màxim acceptable per evitar un canvi climàtic perjudicial o massa greu. Ja l'hem passat actualment i estem creixent, i el que demanem és que es marqui aquesta fita com a reducció com a mínim fins aquesta xifra i que no s'ultrapassi mai. Una cercavila a ritme de batucada pels carrers del Raval ha estat l'acte central d'aquest matí. La jornada també vol recordar les víctimes actuals del canvi climàtic. PATRICIA CIRERA "Actualment al món hi ha 26 milions de refugiats mediambientals, que a causa de les sequeres i les inundacions han hagut de deixar els seus llocs d'origen". La jornada reivindicativa es clourà a les sis de la tarda amb una encesa d'espelmes en aquesta esplanada dels Jardinets de Sant Pau del Camp. Us ho ha explicat des del Raval, Laura López.

“350 minuts per la justícia climàtica” és el lema que una cinquantena d’entitats ecologistes han triat per combatre l’escalfament global.

Desenes de persones s’han concentrat als jardins de Sant Pau del Camp. Allà s’ha iniciat una cercavila fins a l’edifici de FECSA del Paral·lel. També s’ha dut a terme una cassolada popular per denunciar les polítiques ambientals i els plans d’energia del Govern. La jornada es clourà aquesta tarda amb una encesa d’espelmes per recordar les víctimes actuals i futures del canvi climàtic.