És el punt més alt de la Torre Agbar, la cúpula, i avui ha estat un dels grans atractius de l'edifici, però no l'únic. Els visitants han recorregut l'edifici de dalt a baix per conèixer els secrets que s'hi amaguen, com, per exemple, la instal·lació que permet il·luminar el gratacel durant la nit. "Sempre hem volgut venir... m'ha encantat la cúpula." "M'esperava més de l'interior." La torre té 60.000 finestrals col·locats estratègicament per afavorir el corrent d'aire i, per tant, l'estalvi energètic. En aquest espai s'han celebrat multitud de reunions, i des d'aquí hi ha una finestra amb la vista posada directament a la Sagrada Família. Els encarregats de fer les visites han estat els mateixos treballadors del grup Agbar, que han volgut dir l'últim adéu abans de mudar-se. "Hi ha nostàlgia per marxar... la gent no s'imagina com és l'espai per dins." El futur de la torre Agbar és ser un hotel però ara l'escenari és incert després que l'alcaldessa, Ada Colau, anunciés aquesta setmana la suspensió de llicències hoteleres. Això, però, no ha impedit el trasllat del grup Agbar que a partir d'ara treballarà des de la Zona Franca. Les visites d'aquest matí han presenciat el trasllat de les caixes, que ja estan preparades a la recepció. De fet, la mudança ha començat aquesta setmana i s'allargarà durant tot el mes. Es farà de manera esglaonada, per departaments, per no dificultar la feina dels treballadors. Ara mateix, ja hi ha personal a la nova planta de la Zona Franca, tot i que no serà fins a finals de juliol quan s'enllestirà la mudança.

Els treballadors del Grup Agbar són els encarregats de fer les visites guiades a l’edifici de la plaça de les Glòries.

La visita comença a la planta baixa, on els colors de les parets i el terra són vermells i foscos simulant el centre de la Terra. En contraposició, les plantes superiors, amb colors blaus i blancs, recorden el cel i l’aigua de la superfície.

La finalitat de les visites és obrir la torre al públic perquè la puguin admirar també des de l’interior i gaudir de la panoràmica de Barcelona des de la cúpula del gratacel. Durant la visita, els guies expliquen qüestions arquitectòniques com, per exemple, les 60.000 finestres que cobreixen l’edifici, col·locades en una posició concreta per afavorir el corrent d’aire, i, per tant, l’estalvi energètic. Les visites es faran els dissabtes i diumenges de juliol durant tot el dia i els diners recaptats es destinaran al Banc d’Aliments.

Pendent de convertir-se en hotel

La torre té 30.000 metres quadrats d’oficina, parcialment ocupats fins fa poc per Agbar i les seves filials, Sorea i Aqualogy. El grup hoteler Hyatt va comprar l’edifici per un preu d’entre 150 i 250 milions d’euros el novembre de 2011, per fer-hi un hotel de luxe. L’establiment s’havia de convertir en un complex amb zones d’oci i restaurants, que segons els promotors havia d’atreure 1,5 milions de visitants l’any. Hyatt hi hauria d’invertir entre 35 i 60 milions més per transformar la torre en hotel. Però els propietaris de la torre encara no havien demanat la llicència i no podran fer-ho durant el proper any, després de la suspensió temporal de noves llicències acordada aquesta setmana pel nou govern municipal.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a