En Daniel té dos fills, el més petit d'un mes i l'altre, de dos anys i mig. Com més grans és fan més dubtes tenen els pares sobre com educar-los. DANIEL VENTUÉ, pare "Com el tema de les rebequeria que té la nostra filla que molt de tant en tant no sabem com reaccionar." És un dilema amb el qual es trobem molts pares. En aquest congrés descobriran com ajudar els fills a gestionar les seves pròpies emocions. BEGOÑA IBARROLA, psicòloga "Todas son importantes y la gestión emocional les ensenya a gestioanr las emociones aunque esten enfadados, que cosas pueden haber cuando estan muy enfadados." Prop de 800 pares i mares han assistit avui a la trobada, cadascun d'ells amb una situació concreta a casa i amb ganes de saber com millorar-la. Tots ells però, poden estar tranquils perquè no hi ha un sol camí en la feina de ser pares. L'any passat es va celebrar el primer congrés de Gestionant Fills a Madrid i la segona edició ha triat Barcelona com a seu.

En Daniel participa amb la seva dona al congrés Gestionant Fills. Porten el seu fill d’un mes i en tenen una altra de dos anys i mig que cada cop més els presenta reptes educatius. “Com el tema de les rebequeries que té de tant en tant i que no sabem com gestionar”, confessa en Daniel.

Com ell, uns 800 pares i mares assisteixen a la trobada. Els ponents, com ara Carles Capdevila o la psicòloga Begoña Ibarrola, els donaran algunes idees clau per ampliar els seus recursos. “Totes les emocions són importants i cal ensenyar als fills com gestionar-les, encara que estiguin molt enfadats, que sàpiguen quines coses poden fer i quines no”, ha dit Ibarrola.

La primera edició d’aquest congrés per a pares es va celebrar l’any passat a Madrid. Aquest cap de setmana, a Barcelona, en total s’hi fan vuit ponències i tres tallers que volen aprofundir en la gestió emocional dels menuts de la casa.