MOISÈS SUBIRANA, plataforma Aigua És Vida "Per veure si aquesta considera que hi ha hagut delictes constitutius de delicte penal i per tant estem, o no, davant d'un possible nou cas de corrupció entenent que els funcionaris en aquest cas van actuar pressumptament conscients de que no actuaven a dret i que a més això tenia un impacte negatiu sobre la ciutadania"

Segons la plataforma, l’operació es va dur a terme sense seguir cap auditoria externa, sense concurs públic i en detriment de l’interès públic general. Un dels portaveus, Moisès Subirana, ha dit que han presentat la querella a la Ciutat de la Justícia “per veure si es considera que hi ha hagut delictes constitutius de delicte penal” ja que, segons Subirana, “els funcionaris van actuar presumptament conscients que no actuaven a dret i que a més això tenia un impacte negatiu sobre la ciutadania”.

Per Aigua És Vida, la creació de la Societat d’Economia Mixta (SEM) -impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Societat General d’Aigües de Barcelona, del grup Agbar)- suposaria un sobrecost per a la població de 62,94 euros per família i any, una pujada de prop del 20% del rebut. En aquest cas el jutge haurà de dirimir si es tracta, o no, d’un possible cas de corrupció. L’Oficina Antrifau de Catalunya ja va donar la raó a la plataforma al febrer en un informe de 64 pàgines. La querella l’ha impulsat Aigua És Vida, a través d’Ecologistes en Acció, Enginyeria sense Fronteres i la FAVB.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a