Acte Carrer Universitat Setmana contra la soledat

La plaça de la Universitat ha acollit el tret de sortida a la Setmana contra la Soledat no Desitjada amb una acció simbòlica amb l’objectiu de sensibilitzar i fer visible que “hi ha gent que no té ningú amb qui parlar”. L’acció, organitzada per l’Obra Social de Sant Joan de Déu, ha col·locat una vintena de taules i cadires a la plaça ocupades per persones de col·lectius vulnerables i professionals per parlar sobre la soledat no desitjada i el seu impacte.

Segons l’organització, al llarg del matí d’aquest dilluns s’hi han apropat més d’un centenar de persones. La campanya, amb la col·laboració de la Fundació Ajuda i Esperança, la Fundació Marianao i la Creu Roja, també tindrà accions a altres municipis i ciutats. A Barcelona, entre altres activitats, també s’ha organitzat un cinefòrum a l’Espai Texas i un espectacle de dansa de Swing Maniacs.

La soledat, un problema cada cop més gran

La soledat no desitjada és, segons l’organització, una xacra social que impacta en persones de totes les edats i en totes les etapes de la vida. A Europa més de 30 milions de persones asseguren sentir-se soles i una de cada quatre admet patir soledat no desitjada.

Generalment és un fenomen que s’associa a les persones grans, però diversos estudis han conclòs que afecta les persones de totes les edats. De fet, més d’un 12 % dels menors d’entre 10 i 14 anys de Barcelona se senten “sols sovint”.

Acte Carrer Universitat Setmana contra la soledat