El president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, ha parlat de nou de la seva marxa de l’Ajuntament de Barcelona en una entrevista a l’agència EFE. Ha assegurat que s’acomiadarà del consistori barceloní a finals d’aquest mes de juliol i ha explicat que abandona la primera línia política perquè no vol ser “com Joe Biden”, el president dels Estats Units, que ara es presenta a la reelecció amb 81 anys: “Precisament el que no vull ser és Biden. Això segur que no vull ser-ho”.

Deixar pas a altres figures de Junts

Trias creu que cal deixar pas a altres figures de Junts i considera que no té sentit estar a l’oposició tres anys quan “no em tornaré a presentar”. Creu que ha d’agafar el relleu una persona que opti a ser alcalde i que el partit ha d’escollir “el millor candidat” per guanyar l’alcaldia de Barcelona el 2027. El president del grup municipal diu que “deixarà el grup organitzat” amb Jordi Martí Galbis com a president interí.

“Els socialistes no volen saber res de nosaltres”

Pel que fa als acords per a la governabilitat de la ciutat, Trias ha apuntat que ha estat esperant “a veure com acabava la situació a l’Ajuntament”, però conclou que “la situació és clara i els socialistes no volen saber res de nosaltres, per això es referma que no val la pena mantenir-se al consistori. Tot i això, el líder de TriasxBCN afirma que, quan se’n vagi, no farà retrets. De fet, ha dit que “em dedicaré a donar les gràcies”.