El fins ara regidor i president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, ha pujat el to de la crítica cap als socialistes l’endemà del seu comiat conciliador del plenari. En un acte de Carles Puigdemont a la Catalunya Nord, Trias s’hi ha referit al pacte que el va deixar fora de l’alcaldia i ha carregat tant contra Jaume Collboni com Salvador Illa. “No us fieu mai d’una persona que es diu Collboni, però no us fieu mai especialment d’un senyor que es diu Illa. Molt bona cara, però us clavarà sempre una punyalada per l’esquena”, ha etzibat Trias.

Qüestiona el catalanisme dels comuns

També ha recordat a qui va ser la seva successora a l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau. Si durant el comiat al ple tot van ser bones paraules, l’endemà també ha carregat contra ella i la seva formació política. En aquest sentit, ha convidat als comuns a mirar enrere i emmirallar-se en la manera de fer política dels qui ocupaven abans el seu espai polític: ICV. “Jo a la Colau el que li dic és que hi havia una Iniciativa molt catalanista que defensava Catalunya amb les ungles. Si els comuns volen progressar, han de fer això perquè si no no tindran espai”, ha afegit Trias.

Retrets al PP per impedir que tornés a l’alcaldia

Xavier Trias ha revelat que des del Partit Popular “van quedar dolguts” perquè no els va citar durant el seu discurs de comiat. La seva reacció ha estat més aviat irònica: “Què vols que et digui, vosaltres heu fet una cosa gravíssima: ‘El Trias no pot ser alcalde de Barcelona perquè és independentista i perquè diuen que és l’home de Puigdemont'”, ha dit Trias, tot recordant que el seu adeu de la política municipal “havia de passar d’aquí a tres anys”.